Při zařizování dětského pokoje hraje důležitou roli nejen nábytek, doplňky, barva stěn ale také záclony a závěsy. Může to být právě dětská záclona, která dodá pokojíčku ten správný šmrnc, veselost a barevnost. Navíc nesmíme zapomínat, že děti jsou více náchylné na profouknutí a sluníčko. Pro všechny rodiče, kteří chtějí upravit, zkrášlit nebo zcela nově zařídit dětský pokoj, jsme připravili nabídku krásných záclon pro děti.

Dětské záclony vs. klasické záclony

Při rozhodování, jaké záclony do dětského pokoje pořídit, hraje důležitou roli věk a povaha dítěte. Pokud máte malé dítě v předškolním věku či žáka prvního stupně základní školy, můžete s klidným svědomím sáhnout po barevné zácloně s obrázky, postavičkami a motivy z oblíbených pohádek vašeho dítěte.

Záclona Disney

Záclona Disney Princezny

Pokud už u dítěte klepe puberta na dveře a o pohádky a hračky ztrácí zájem, je vhodné vyměnit záclony za více neutrální a „dospělé“. Pokud zvolíte jednoduchou záclonu, můžete experimentovat se závěsy a sladit je například se zbylým zařízením pokoje. 

Jednoduché záclony vs. barevné záclony

Záclony do pokojíčku mohou oživit celý interiér. Pokud je pokoj zařízen v jednoduchých barvách, bez dominantních prvků, můžete vyzkoušet výrazné záclony pro děti. Příkladem může jít záclona Disney s princeznami, záclona Frozen (Ledové království) nebo záclona medvídek Pú. A naopak, pokud máte již výrazně vymalovaný pokoj či pokoji dominuje koberec a celkově se zde nachází už mnoho výrazných prvků, zvolte jemnější, méně výrazný motiv, například záclonu medvídek, která je vhodná zejména pro malé děti.

Záclona DisneyZáclona medvídek

           Záclona medvídek Pú                                                           Záclona medvídek

Dětské závěsy

Dětské záclony by měly zpříjemnit pobyt dítěte v pokoji a v letních měsících jsou velmi praktické. Mohou mírně zastínit pokoj a vytvořit v něm příjemné prostředí na hraní či učení. Na dítě tak nebude svítit přímé sluneční světlo a nebude se v místnosti tvořit sauna.

Pokud chcete mít zastínění úplně pod kontrolou, můžete šáhnout také po dětských závěsech. Aby okno nepůsobilo přeplácaně, zvolte jednoduchou záclonu s výrazným závěsem, například s potiskem květin.

Dětský pokoj, studentský pokoj

Dětské záclony Disney

V současné době patří mezi velmi oblíbené pohádky od Disneyho. Děti je milují, a proto můžeme tyto princezny a postavičky najít úplně všude. Na povlečení, školních potřebách, na dětském oblečení, hrníčcích, jednoduše kamkoliv se podíváme. Pokud má vaše dítko rádo pohádky od Disneyho, můžete mu pořídit v tomto motivu i záclonku. V naší nabídce nabízíme dětské záclony Disney pro chlapce i dívky.

Dětské záclony Disney s motivem Ledového království, Sofie první či Minnie si můžete nechat u nás obšít a dokonce i našít stuhu pro rovnoměrné nařasení. Ušetříte tak čas s našíváním a úpravou záclony.

Záclona Disney

Záclona Minnie 

Kromě dětských záclon Disney u nás najdete i další záclony pro děti s dětským motivem, například záclona Auta, záclona s pirátem či kutilem.

Kompletní nabídku záclon najdete zde

Jak objednat metrážovou záclonu a šití?

Chcete si objednat záclonu a přijde vám náš objednávkový systém složitý, nebo chcete mít jistotu, že vše proběhne v pořádku?  Pak si přečtěte náš článek s průvodcem, jak objednat metrážovou záclonu s šitím.