Řasící stuhy nejsou žádnou světovou novinku, ale i přesto je mnoho lidí nepoužívá. Je to velká škoda, neboť právě řasící pásky vám ušetří spoustu práce a vykouzlí opravdu nádherný efekt vln. Pár triků a tipů jak použít řasící pásku, najdete právě v tomto článku.

Pokud se vám zdá, že vaši zácloně nebo závěsu něco chybí, může to být právě řasící páska. Řasící pásky umí vytvořit různé stupně řasení, a to jak na záclonách, tak i na závěsech. Nejčastěji se řasí v poměru 1:2, což znamená, že na požadovanou šířku záclony je potřeba dvakrát tolik látky. Dejte si však pozor, neměřte pouze šířku okna, ale vycházejte z garnýže. Musíte počítat i s prostorem vedle okna.

Zakoupit můžete univerzální řasící pásky na záclony nebo řasící pásky s nastaveným poměrem řasení. Univerzální řasící stuhy se používají stejně jako ostatní typy, hustotu vlnění si však stanovujete sami. Pokud máte speciální požadavky a chcete nařasit záclonu nebo závěs jinak či netradičně, zvolte právě univerzální řasící pásku.

Vyberte si tu správnou řasící pásku!

A při výběru řasící stuhy nešetřete! Vložené peníze do stuhy se opravdu projeví na tom, jak bude vaše záclona či závěs ve finále vypadat. Zvolte tedy raději širší pásku. Nejen, že vypadá elegantně, ale také opravdu velmi pěkný efekt vln, a to i z levnějšího a jednoduchého materiálu!

Kromě záclon můžete použít širší řasící pásky na závěsy. Na blackou látky, neboli zatemňovací látky, se úzké stuhy ani nehodí. Pevnější a těžší látky s úzkou řasící stuhou špatně drží tvar a efekt řasení nejde vidět. Zvolíte-li širší řasící pásku, určitě uděláte jen dobře.

Řasící pásky se také dělí na transparentní a bílé. Jak už názvy napovídají, transparentní splynou s látkou, zatímco bílé jsou neprůhledné a jsou vhodné zejména na bílé záclony a závěsy.

Řasící pásky typy

Řasící páska návod

Jak použít řasící pásku? Je to velmi jednoduché. Řasící stuhu přišijte k látce, prošijte vrchní i spodní stranu stuhy. Poté záleží na vás, jaký postup zvolíte. Můžete buď zašít jeden konec, zastřihnout provázky a tahat za šňůrky pouze z jedné strany, nebo můžete řasit z obou stran.

Jak použít řasící pásku

Jakmile budete mít nařaseno, stačí udělat uzlíky na provázcích, přidat na záclonu háčky či žabky nebo řasící stuhu provléknout tyčí. Postup, jak nařasit záclonu, jsme pro vás nahráli na video.


TIP na řasící pásku

Kromě rad a triků jsme vám připravili také tip na naši oblíbenou řasící pásku. Řasící páska TZ22, která je ukázaná ve videu výše, lze použít na všechny typy závěsových systému. Záclonu tedy můžete připevnit pomocí háčků i žabek. Řasící páska TZ22 je také vhodná na průvlek tyčí.

Oproti jiným řasícím stuhám na záclony a závěsy řasí do pravidelných skladů. Nemusíte si tedy lámat hlavu, zda máte všechny sklady stejné, řasící stuha je vyrobená tak, aby byl konečný efekt vln co nejelegantnější a nejpreciznější.

Řasící páska TZ22 má šíři 7,5 cm a je transparentní.

Pokud vás naše řasící páska zaujala, můžete si ji prohlédnout v naší nabídce zde.

Jak objednat metrážovou záclonu s šitím a řasící stuhou?

Chcete si objednat záclonu rovnou i s řasící stuhou a přijde vám náš objednávkový systém složitý, nebo chcete mít jistotu, že vše proběhne v pořádku?  Pak si přečtěte náš článek s průvodcem, jak objednat metrážovou záclonu s šitím.