Záclon existuje nespočet – vitřážová, oblouková, žakárová, kusová, metrážová. Rozlišovat je můžeme podle hromady kritérií. Vybrat si proto jen jednu je pěkný oříšek. Ale žádná panika, poradíme vám, které záclony do kuchyně udělají nejvíce parády a jsou do této místnosti jako stvořené.

 

 

 

 

Krátké záclony do kuchyně, které prosvětlí místnost

Do kuchyně se obvykle volí mnohem kratší záclony než do obývacích pokojů a ložnicí. Jednoduše je potřeba do místnosti nahnat co nejvíce světla. Proto, abyste si neuřízli prsty při krájení a nepřesolili zítřejší oběd, se koukejte po krátkých záclonách.

Moderní záclona do kuchyně se závěsem Vitrážová záclona do kuchyně

 

Nejkratší bývají vitrážové záclony (někdy také vitřážkové), které mívají i pouhých 30 cm. Vybírat ale můžete i z 45, 60 nebo 100 cm. Doporučujeme si pořádně přeměřit okno a hlídat, aby ho záclonka celé nepřekryla ;-). Navíc vitřážkové záclonky do kuchyně mají všitá očka na zavěšení, stačí tedy obšít boky a je hotovo.

 Vitrážková záclona krajka Kusová záclona Blendera

 

Moderní obloukové záclony do kuchyně i obýváku

V posledních letech jsou oblíbené obloukové záclony, které působí velmi elegantně. Propustí dostatek světla a zároveň odhalí parapet s dekoracemi, květinami, či bylinkami. Díky delším krajům se také skvěle hodí o obývacích pokojů.

TIP: Oblouková záclona Isma je jedna z našich nejoblíbenějších. Luxusní střih s jednoduchým a přesto moderním vzorem vytvoří skvělý dojem. Velmi krásná je také oblouková záclona Glorie s lístky.

 Oblouková záclona do kuchyně Isma Oblouková záclona do kuchyně Glorie

 

Nebojte se barev!

Zdá se vám okno příliš nudné a bez života? Nebojte se trochu odvázat a vyzkoušejte barevné záclony do kuchyně. Ať už se rozhodnete pro květy, nebo voálovou záclonu se zlatou stuhou, vybírejte vždy veselé barvy. Uvidíte, že rozzáří celé okno.

TIP: Vitrážové záclonky s tulipány a květinami máme zrovna ve výprodeji se slevou 20 %!

 Barevná záclona do kuchyně Barevná záclona do kuchyně

Doufáme, že vám náš krátký článek přinesl trochu inspirace a výběr záclony do kuchyně půjde jako po másle. Mějte se krásně!