Ačkoliv je Halloween anglosaský svátek, jehlo vliv zde již pronikl a každoročně můžeme v obchodech s dekoracemi i s potravinami vidět nespočet různě velkých dýní a strašidelných dekorací. Zejména mladší generace u nás, si velmi rády zdobí svůj byt i zahradu v halloweenském stylu.

_______________________________________________________________________________________________________________

Oranžová krásně pasuje k probíhajícímu podzimu a další dekorace, jako malí netopýrci, černé kočky, čarodějnice na koštěti a podobně jsou příjemným zpestřením. Halloween se bude slavit za pár dní, konkrétně 31. října, tedy jeden den před křesťanským svátkem Všech svatých, kdy tradičně vyrážíme na hřbitov zavzpomínat na své blízké.

Dlabání dýně

Pokud se vám halloweenská atmosféra zalíbila, kupte velkou dýni a společně, třeba i s dětmi, ji vydlabejte a dle svého gusta ji vykrojte tvář. Děti to velmi baví. Jakmile budete mít hotovo, dejte do dýně svíčku, která zařídí, že dýně rázem ožije – hlavně ve tmě.

                 Dlabání dýněvydlabaná dýně

halloweenská dýně

Takovou dýni si můžete pak vystavit jak doma, tak i na zahradě a doplnit ji o další dekorace. Vystříhejte z papíru malé netopýrky a posbírejte podzimní listí, které krásně barevně ladí. Sehnat se dají i menší dýně, které nezaberou tolik místa a můžeme jimi ozdobit jídelní stůl, který mimochodem můžeme doladit oranžovým ubrusem.

                   dýně jako venkovní dekoracedýně s podzimním listí

Halloweenská párty

V okolí se pořádá spousty halloweenských večírků, na které se tradičně všichni promění v nadpřirozenou bytost – strašidla, čarodějnice, duchové, zombie, kostlivci a podobně. Pokud se i vy na jednu takovou chystáte, máme pro vás pár tipů na jednoduché kostýmy a masky.

                               

Ti, co budou chtít dodržet halloweenskou tradici poctivě, do posledního puntíku, vyrazí s koledami za známými, kteří by je měli obdarovat nějakou sladkostí. Převážně se této zábavě věnují děti, ale proč se pro jeden večer trochu nepobláznit a vystrašit pár přátel. Pokud si budete užívat Halloween doma, mějte připravených pár sladkostí. Nikdy nevíte, jaká příšera se u vašich dveří objeví.

sladkosti na halloween