Bambusová vlákna se podle mnoha zdrojů používají již stovky let. Kdysi z nich vyráběli hlavně lana. Dnes se s nimi můžeme setkat v mnoha podobách. Vyrábí se z něj různé oblečení – trička, šaty, spodní prádlo. Oblečení z bambusu je totiž velmi měkké a jemné. My vám přinášíme bambusová vlákna v podobě, kterou doma oceníte. Není totiž nic horšího, než utěrka, která nesaje a když už ano, špatně schne a pak zapáchá. S utěrkou z bambusových vláken se tomuto již nadobro vyhnete.

_______________________________________________________________________________________________________________

Jak se bambusové vlákno vyrábí?

Jak už název napovídá, bambusová vlákna se získávají ze stonků bambusu, a to dvěma způsoby. Mechanicky a chemicky. U obou způsobů se nasekané bambusové proužky zpracovávají rozpouštědly, ať už chemickými, nebo biologickými. Po té se extrahuje výsledné bambusové vlákno, které je tenčí než vlas, ale je silně oděru odolné. Jeho velkým ekologickým plusem je výnosnost, které je například až 10x vyšší než u bavlny. Navíc bambus není nikterak náročný na pěstování. Nemusí se hnojit, vystačí si s minimem vody i nepříznivým terénem.

Výhody utěrky z bambusových vláken

Kromě toho, že výroba bambusových vláken, zvláště mechanickou formou, je ekologicky nenáročná, má utěrka mnoho dalších výhod. Tou hlavní je savost. Je až 5x savější, než bavlna.

Jakmile si ověříte její savost, zjistíte také, jak rychle utěrka z bambusových vláken schne. Je totiž prodyšná a i když ji v rychlosti odložíte jen tak, přehnutou, pokrčenou, tak bez problému uschne. Žádná zatuchlost, tomu je konec.

Bambusová vlákna jsou antibakteriální. Díky tomu, jak rychle schnou. Nemusíte se bát, že vám vlhká utěrka někde zplesniví. Je také velmi odolná. Vždyť z bambusu se v některých částech světa vytvářejí lešení či nábytek.

Tak neváhejte, utěrka z bambusových vláken je nepostradatelná. Zapomeňte na utěrky, které špatně sají a pomalu schnou. Nebudete litovat.