Zima křičí ze všech stran, braňte se! Vaše tělo vám dává vědět, že se něco děje, ale už je pozdě. Podlehli jste nízkým teplotám, dešti a dalším vlivům. Cítíte se oslabeni, bez nálady a čeká vás rekonvalescence. Co kdybychom vám řekli, že tohle utrpení už nebudete muset absolvovat? Poradíme vám zaručené triky, jak posílit celé vaše tělo.



Dodržujte správný jídelníček

Abyste se během zimních dnů cítili po psychické stránce dobře, je potřeba dodržovat určité zásady. Avšak o tom si můžete přečíst v předchozím článku. Teď je důležité se zaměřit na fyzickou stránku.
Velkou pozornost byste měli věnovat vaší stravě. Protože ta se na vašem celkovém stavu hodně podepíše. Při každé změně počasí by se jídelníček měl lehce obměnit. A co tedy v zimě rozhodně vyhledávat?

  • Vitamín D
  • Teplé čaje (zázvorový, mátový, bylinkový aj.)
  • Bylinky
  • Grepová jadérka
  • Vývary z hovězího masa s větším množstvím kořenové zeleniny
  • Tepelně upravenou zeleninu (brokolice, celer, mrkev, česnek, červená cibule, pórek)

Dopřejte své pokožce a pleti to nejlepší

I vaše pokožka intenzivně vnímá mráz a sníh, a proto byste její znamení (svědění, pálení, podráždění aj.) neměli ignorovat. V létě se před sluníčkem přeci taky chráníte opalovacím krémem. V zimě je to s ochranou stejně.
Rozhodně záleží na typu pleti - pokožky, ale přes zimu se bez hydratačního krému neobejdete. Ohledně výběru se můžete poradit v drogérii, lékárně nebo u jiných odborníků. Soustřeďte se na rty, ruce a pleť na obličeji.

Jestliže se budeme bavit konkrétně o pleti, určitě na přípravcích nešetřete. Pleť na obličeji je v zimě vystavena extrémním teplotním změnám, a to se na ni může hodně podepsat. Při výběru si rozhodně kontrolujte složení a zkuste se zaměřit více na přírodní výrobky. A zase, pokud trpíte spíše na mastnou pleť, či naopak suchou, pořiďte si krémy, které pro vás budou ty pravé. Také se doporučuje si nemýt obličej minimálně hodinu před odchodem ven.
Starejte se o svou pokožku, pořiďte ji kvalitní ručníky a přípravky a věřte, že se vám odvděčí.

Krém

Zbavte těla škodlivin

Dostat z těla veškeré negativní a nezdravé faktory je asi nereálné. Avšak jestli budete dodržovat všechny zásady aspoň z části, budete se zaručeně cítit lépe!
Určitě nezapomínejte na pohyb. Všechno v rozumném množství a v sounáležitosti s počasím. Velice účinná je návštěva sauny, třeba právě po sportu. Teplo z těla dostane ven, co potřebuje, a zároveň se krásně prohřeje! Je to mnohem lepší než dlouhá koupel. Ta se doporučuje zkrátit na 10-15 minut a poté si před odchodem skočit pod vlažnou sprchu.

Jednoduše, relaxujte, odpočívejte a dopřejte svému tělu to nejlepší. Rozhodně se vyplatí strávit víkend na horách než doma pod dekou. Zima přece nabízí takové krásy k vidění!

Čaj