Dovolenková sezóna tady bude cobydup! Taky se už nemůžete dočkat? Zkraťte si s námi čekání na dovolenou plánováním. Dáme vám tipy na vychytávky, na které nesmíte před odjezdem zapomenout.





Kvalitní rychleschnoucí osuška je základ

I plážové osušky se postupně opotřebovávají. Písek, kamení a slaná mořská voda - vše má na ně vliv. A přiznejme si, jen málokdo po jedné návštěvě pláže hází plážovou osušku do pračky. většinou ji použijeme vícekrát. Bavlněná vlákna se tak rychleji opotřebovávají a ničí. Pokud už i vaše osuška má něco za sebou, je nejvyšší čas ji vyměnit za novou. Ideálně s gramáží 380 g/m2, díky které máte jistotu, že osuška rychle uschne.

Deka na pláž? Vyzkoušejte přehoz na postel!

Mnoho lidí si s sebou bere na pláž místo deky jen plážovou osušku. Ušetříte sice místo v tašce, ale jakmile vylezete z moře a osušíte se, asi nebudete chtít sedět na mokré osušce nebo čekat ve stoje na horkém písku, než uschne. Proto doporučujeme mít deku jen na sezení. Nemusí to být žádná speciální deka, dokonce můžete použít i praktický přehoz na postel. Má hladký povrch, je oboustranný a pokryje velkou plochu.

    

Nebo prostěradlo? Žádný písek si na vás nepřijde

Další možností, jak nahradit deku, je použít natahovací prostěradlo. Potřebujete akorát 4 věci, které umístíte do rohů (kabelky, tašky atd). Budete tak mít jistotu, že když zafouká nebo kolem někdo proběhne, písek zůstane tam, kde má. Prostěradlo jako plážová deka se hodí i jako ohrádka pro malé děti.

A co se starou osuškou? Ušijte si z ní podložku

Šetřete životní prostředí a nevyhazujte staré osušky. To, že ztratily na barvě, nejsou už tolik savé nebo se na okrajích pářou, vůbec nevadí. Dají se využít i jinak! Třeba jako podložka na pláž.