Běhoun na stůl, ubrusová šála, šerpa či středový běhoun. S takovými názvy jste se již určitě setkali, jedná se však stále o stejný produkt. Víte, jak správně se však šála na stůl prostírá? Jestli ne, máme pro vás pár tipu k nazdobení vašeho stolu.

Na našem e-shopu můžete najít ubrusové šály s různými šířemi i délkami, nabízíme i šály v metráži, kde si sami zvolíte, jakou délku potřebujete. U nás si vyberete z velkého množství materiálů od bavlny, teflonu až po polyester. Ubrusové šály máme také v nepřeberném množství barev a vzorů. Velkou výhodou je také cena, která je přijatelná pro všechny naše zákazníky.

 

Jak tedy správně ubrusovou šálu využít?

 

  • Ubrusové šála uprostřed stolu

Jejím nejklasičtějším využitím je umístění šály doprostřed desky stolu. Zde bychom měli dodržet pár pravidel, aby ubrusová šála hezky vynikla. Nejčastějším problémem je délka! Jak dlouhá šála by tedy měla být? Ideální přesah ubrusové šály doporučujeme 15-30 cm z každé strany. Můžete i více, ne však méně. Ubrusová šála by se však neměla vadit při sezení stolujícímu. 

 

 

  • Ubrusová šála uprostřed stolu s ubrusem

 Tuto variantu považujeme za slavnostnější. Můžete ji využít na narozeninové, svatební, vánoční či jiné slavnostní příležitosti. Není to však podmínkou, a vy si můžete takto nazdobit i klasický jídelní stůl. Zde bychom měli dodržet etické pravidlo, a to - délka šály by měla být stejná jako délka ubrusu. Takto dodá šála stolu elegantní a sváteční vzhled.

 

  • Ubrusová šála na šíři stolu

 Ubrusová šála se dá také použít na šíři stolu, můžeme volit mezi dvěma variantami. První z nich je použít jeden kus šály přímo doprostřed desky stolu, ideální přepad je také 15-30 cm, pokud uprostřed stolu nikdo nesedí, může být i delší.

Druhou variantou je použití dvou kusů šály s ideálním rozestupem mezi sebou 10-15 cm. Zde by měl být přepad ubrusové šály z každé strany maximálně 30 cm. Šála v místě sezení  by neměla vadit stolujícímu, takže by neměla být delší než ke kolenům.

 

  • Ubrusová šála na šíři stolu s ubrusem

 Zde prostíráme jako v předchozím bodě, avšak u této varianty je důležité nepřesahovat či nedodržet stejnou délku šály jako ubrusu.

 

 

  • Ubrusové šály na konferenční stoly

 Jelikož jsou konferenční stolky menší než kuchyňské, vyniknou lépe na délce stolu než po šíři. U konferenčních stolků platí stejné pravidlo jako u kuchyňských – přesah z každé strany 15-30 cm či bez přesahu, což je přesná délka stolu.

 

  • Ubrusové šály do kříže

 Tato varianta vypadá efektivně na kulatém a čtvercovém stole. Stejně dlouhé šály prostřeme přes sebe do kříže. Ideální přepad ubrusu doporučujeme 15-30 cm.

 

 

 

Věříme, že z naší široké nabídky a tipů, si jistě vyberete. Budeme rádi, když se s námi podělíte o fotografie vašich stolů na našem facebooku.