Růžová barva je spojována s láskou, něhou a bývá pokládána za ryze holčičí. Víte však, že je tato barva uklidňující a zvyšuje chuť na sladké?

Nebojte se růžovou použít i v jiných částech domácnosti, než je dětský pokoj.  Uvidíte, že pokoj oživíte a dodáte mu špetku romantické a něžné atmosféry.

 

 

Růžová barva v interiéru

Kam se růžová barva v interiéru hodí a kam ji raději nedávat? V tomto případě je to velice snadné. Růžovou můžete zakomponovat kamkoliv budete chtít. Dejte si však pozor, ať to s ní nepřeženete a z pokoje se vám nestane růžové království. Růžová barva je spojována s volností, energií a láskou. Má uklidňující účinky, a právě proto je vhodná do ložnice, koupelny nebo do místnosti, kam chodíte relaxovat, odpočívat.

Růžová látka s motýlky

Růžová látka Rova s motýlky

Růžová barva v kuchyni

Barva sladkých dezertů, cukrátek a sladkostí. Růžová je spojována s cukrovinkami a možná právě z toho důvodu zvyšuje chuť na sladké. S růžovou barvou v kuchyni to proto nepřežeňte, abyste nedopadli jako Míša kulička. Jako hlavní barvu zvolte třeba červenou nebo oranžovou. Tyto barvičky stimulují žaludek a podporují trávení.

Růžový ubrus

Růžový teflonový ubrus + Růžová ubrusová šála s motýlky

Růžová barva do ložnice

Pokud hledáte tu nejvhodnější barvu do ložnice, můžete vsadit na růžovou. Tato barva v sobě kombinuje všechny vlastnosti, které jsou do ložnice jako dělané. Láska, něha, energie, uvolnění – všechno najdete u růžové.

Méně výrazné odstíny růžové uvolňují napětí a uklidňují. Usínání a odpočívání po náročném dni tak bude hned příjemnější. Růžová je také barva něhy, jemnosti, lásky a náklonnosti. A žádná místnost není tak prostoupena láskou, jako právě ložnice.

Růžové prostřeradlo

Růžové prostěradlo froté

Navíc se říká, že růžová dodává energii – něžnou energii. Pokud máte problém s ranním vstáváním, může to být právě růžová, která vás vytáhne z postele. Růžová není tak výrazná a agresivní jako červená, vyjma opravdu sytě růžové. Nemusíte se proto bát, že by působila rušivě. Další důvod, proč je růžová barva do ložnice ta pravá.

Sáhnout můžete po růžovém povlečení, růžovém prostěradle nebo romantických závěsech na okna. Své místo určitě najdou také růžové povlaky na polštář s květinami. Pokud jste opravdu romantická duše, máme pro vás malý tip. Spojením bílé, světle růžové a vzorů růží a květin docílíte opravdu něžného designu, ve kterém se budete cítit vždy velmi příjemně.

Růžové povlečení

Prohlédněte si naši růžovou nabídku