Fialová barva je tajemná, mystická a není se čemu divit. Vzniká spojením dvou naprosto odlišných barev – červená, modrá. Červená barva je agresivní, velmi výrazná, energetická, zatímco modrá symbolizuje klid, pohodu. Fialová je tedy v podstatě barva neutrální a můžeme ji použít téměř kamkoliv. Stačí však, aby měla větší procento červené, a už může působit dominantně až agresivně. Této barvy se ale nemusíte vůbec bát, dokáže vykouzlit velmi útulné prostředí k bydlení. A kam se hodí fialová barva v interiéru nejvíce?

Fialová barva v ložnici

Jak jsme už nakousli, fialová barva je magická, tajemná a mystická. Navíc je ale pokládána za intimní barvu, a právě proto je skvělá do ložnice. Navozuje příjemnou romantickou atmosféru a podporuje libido. Dávejte si ale pozor, protože všeho moc škodí! Příliš fialové barvy v ložnici může způsobit nespavost. Zvolte ji spíše jako doplňkovou barvu, například na povlečení a závěsy.

Fialové povlečení s květinami

Fialové povlečení s květinami

Fialová barva v kuchyni

Už jsme zmínili, že fialová je trendy? Fialové kuchyně a celkově pokoje jsou teď hodně v kurzu.  Zejména světlejší odstíny, jako je pastelová či levandulová jsou na vrcholku své slávy. Zkombinujete-li fialovou barvu v kuchyni s lehkou, svěží barvičkou, budete mít vyhráno. Zvolit můžete fialový ubrus, prostírání a k tomu sladit kuchyňské utěrky, podsedáky a třeba i závěs. Pokud se bojíte, že to s fialovou přeženete, vyzkoušejte například ubrusovou šálu s levandulí, kde je fialové jen krapet.

Ubrus levandule

A co fialová v obývacím pokoji a pokojíčku?

I tam může být a nebude vůbec vypadat špatně. Fialová je barvou meditace a duchovního rozvoje. Pokud máte svůj vlastní koutek na rozjímání či relaxaci, můžete jej vyzdobit právě doplňky v této barvě. Bohatě bude stačit deka nebo fialové polštářky. Obdobně můžete ozdobit i dětský pokoj. Fialová barva v dětském pokoji se skvěle hodí pro chlapce i dívky. Děti milují veselé barvy, nebojte se tedy experimentovat a zkoušet různé kombinace, třeba fialovou a žlutou.

Dětská dekorační látka se sovami

Dětská dekorační látka se sovami

Fialová barva v dětském pokoji, obýváku a v ložnici je prostě trendy. Nebojte se, experimentujte, kombinujte! Třeba zjistíte, že fialová barva v ložnici není vůbec špatná a v kuchyni působí velmi útulně.

Prohlédněte si některé naše fialové produkty (povlečení, fialové látky, ubrusy,…)