Ještě jste si to doma nezařídili podle nejnovějších trendů v oblasti bydlení? Teď je ten nejvyšší čas. Léto přichází a bytoví designéři nám pro tento rok předpověděli krásné barvy v kombinaci s dominantními prvky různých kovů.Od neutrálních barev tento rok upouštíme a náš zájem by se měl ubírat také na přírodní materiály. Povlečení, prostěradla i ubrusy mohou být z příjemné bavlny. Oblíbený materiál je také bambus. Jsou z něho skvělé utěrky. Interiéru přeneseme trochu zeleně, která zvlhčuje vzduch, zbavuje ovzduší nežádoucích látek a pohled na rostliny působí jako balzám na naši duši.

Jaké barvy letos dominují?

Rok 2016 je specifický návratem k výrazným a hravým barvám. Tento rok patří hřejivému triu – oranžová, čevená a žlutá. Pojďme si je rozebrat trochu podrobněji:

  • Oranžová – je mezistupněm mezi červenou a žlutou. Je to barva mnoha květin i potravin jako je například urostlá dýně. Oranžová barva nás povzbuzuje. Působí dynamicky a seběvědomě. 
  • Červená – barva nejzajímavější pro lidské oko. Reprezentuje dominantní prvky jako je krev, ale i lásku, vášeň a sladké ovoce. 
  • Žlutá – srdečná barva slunce, která nás povzbuzuje, ale také uklidňuje. Také nám ale často připomíná jeden drahý kov a tím je zlato. 

Protiklady se přitahují: Kov a květiny

Kovové prvky by letos u vás doma neměly chybět. Alepoň dekorace v jejich odstínech. Trendem je zlato, stříbro, mosaz, měď i cín. Tyto zajímavé materiály rychle oživí celý interiér a jejich využití je široké. Dominovat mohou větší kusy nábytku či osvětlení. Můžete se ale klidně zaměřit jen na detaily, jako jsou úchytky od skříni, lampičky nebo váza.

Nestárnoucím trendem, který nikdy neomrzí jsou květinové vzory. Celá místnost může být poseta květinami a nic tím nezkazíte. Ba naopak. Živé květiny na stole, umělé v koupelně, květinový vzor na polštářcích i na závěsech. Interiér pak září pozitivní energií.

Zdroj: www.homeincube.cz

Kombinujte různé styly, pestré barvy hezky ladí s kovovými dekoracemi. Zapojte přírodní materiály, jako je dřevo, korek nebo i kámen. Klidně použijte starší nábytek a na zem položte více různých koberců. Každá židle může být jiná, každý polštář může mít jinou barvu i vzor. Fantazii se meze nekladou. Pokud se budete řídit vlastním citem, vytvoříte si originální a pro vás příjemné prostředí. Nakonec vpusťte domů zeleň, zavěste květináče nebo si vytvořte zelenou stěnu. Oáza klidu je hotová.

Zdroj: interiorsbystudiom.com

Nebojte se toho a udělejte pár změn u vás doma. Nabije vás to energií i novými nápady. Udělejte si radost a pořiďte si nové ozdoby či dekorační látky. Při tvůrčí práci si odpočinete a zapomenete na své strasti. Olzatex vám s tím rád pomůže.