Kočičku ušijete pomocí šicího stroje, avšak pokud jej nevlastníte, můžete jí ušit i pomoci jehly a nitě ručně. Budete s tím mít sice více práce a bude to na delší čas, ale výsledek bude stát rozhodně za to!

 

Postup je jednoduchý. Nejprve si kočičku dle naší šablony vytiskněte na papír – velikost již necháme na Vás, ideální velikost kočičky by však měla být cca 25 cm. Poté každou část kočičky obstřihněte a obkreslete křídou či fixem na látku. Vždy musíte mít od každé části dva kusy nebo obkreslit střih na látku dvojmo. Jako první si na lícovou stranu hlavičky našijte oblast pusy s čumáčkem, který není třeba vyplňovat dutým vláknem. TIP: Pokud chcete jednodušší variantu, můžete tento krok úplně přeskočit a tuto část pouze nakreslit fixem.  Každou část kočičky z rubové strany obšijte, u tělíčka si však nechte část neobšitou na otočení látky do lícové strany. Hlavičku zašijte celou, jelikož se bude přišívat k tělíčku, můžete na zadní straně udělat otvor na přetočení a naplnění. Když budete mít ušito, otočte každou část na lícovou stranu a naplňte dutým vláknem. Už máte skoro hotovo. Nyní zašijte část, kde jste plnili kočičku dutým vláknem a přišijte hlavičku na tělíčko.

Co by to bylo za kočičku bez čumáčku a očiček? Tady můžete rozvinout svou fantazii. Můžete čumáček vystřihnout do srdíčka, naplnit dutým vláknem a přišít nebo dokreslit či nalepit knoflík. Tak samo očička. Ty můžete již hotové koupit v papírnictví či galanterii nebo jednoduše dokreslit textilním fixem.

A máte hotovo!

Kočičku můžete zavěsit na kliku dveří, skříněk nebo může posloužit jako hračka pro děti či zvířecí miláčky.

Pokud se do výroby kočičky pustíte, budeme velice rádi, když se o finální výrobek s námi podělíte na našem Facebooku.