Velikonoční tradice jsou nesmírně bohaté a různorodé, avšak mají několik společných rysů. Jsou oslavou jara, probouzení přírody a zrodem nového života. Nejtypičtější jarní tradicí je úklid domovů a velikonoční výzdoba.  Dále nesmí chybět koledníci, pomlázka a kraslice.

Vyměňte flanelové povlečení za jemně květovanou bavlnu, která příjemně zahřeje i ochladí, a zároveň vykouzlí v ložnici trochu jarní nálady. Pokud dáváte přednost praktickému krepu u nás ho najdete v mnoha rozkvetlých variantách.  

    

Nezapomínejte ani na okna! Obzvlášť obloukové záclony, které nechají vyniknout velikonočním dekoracím na parapetu, anebo rozkvetlým jarním květinám, jsou to pravé.

Probudit k životu můžete také kuchyň s nápaditým ubrusem s velikonočním motivem, anebo ubrusem v zářivých jarních barvách. Díky teflonové úpravě nebude mít žádné rozlité pití šanci. Jednoduše papírovým ubrouskem nebo utěrkou můžete nepořádek uklidit a ubrus zůstane čistý.  

    

Datum Velikonoc se odvozuje od prvního úplňku po jarní rovnodennosti. Po dlouhé zimě potřebujeme domovy rozzářit jarními barvami - především bílou, žlutou a zelenou. Bílá barva znamená ve velikonoční symbolice čistotu a nový život. Žlutá, zelená a další zářivé barvy jsou symbolem probouzení jarní přírody.

Ať již se budete při výzdobě držet tradičních barev, nebo se inspirujete módními trendy, prožijte Velikonoce příjemně a spokojeně.