Taky máte občas problém se vykopat z postele a nejradši byste se tam uhnízdili na dalších sto let? Pokud patříte stejně jako my k nočním sovám, které si rády pospí, máme pro vás pár osvědčených tipů, jak po ránu načerpat energii a donutit se vstát.




Budík pěkně nahlas a daleko

Zapomeňte na noční stoleček a hezky si telefon položte na druhou stranu místnosti. Nezapomeňte vyzvánění nastavit na to nejhlasitější, ať ho “krásně” slyšíte. Ideální je také mít budíků více a s různou melodií.

Čerstvý vzduch

Jak budete na cestě za budíkem, vezměte to kolem okna a otevřete jej. Čerstvý vzduch vás probere a dodá vám novou energii.

Zapomeňte na rolety a klapky na oči

Možná vám pomůžou večer usnout, ale ráno mají spíš opačný účinek. Přeci jen, co může být přirozenějšího než probuzení ranními paprsky slunce? Proto roztáhněte závěsy a nechte v oknech jen záclony. Uvidíte, že vstávání bude hned příjemnější.

Jak ráno vstát z postele

Ranní rozcvička

Když už se teda z té postele vykopete, zkuste se rychle protáhnout. Nemusíte hned nahánět kilometry kolem baráku, bohatě bude stačit pár cviků na protažení. Ideálně si k tomu pusťte ještě příjemnou hudbu, co vás dobře naladí.

Studená voda vždy pomůže

A když už máte po ranním cvičení, dejte si sprchu vlažnou až studenou vodou. Uvidíte, že vás to probere raz dva a budete běhat jak veverka. Pokud si na sprchu netroufáte, nebo nemáte čas, omyjte si studenou vodou aspoň obličej a krk. Nezapomeňte, že pokožk ana obličeji je citlivá. Žádné šílené drhnutí. Používejte šetrná mýdla a jemné ručníky.

Společná snídaně

Domluvte se na společné snídani. Sjednaná schůzka a termín vás bude tlačit dopředu a nebudete se zbytečně válet v posteli. Snídat můžete společně doma s partnerem, v práci s kolegou nebo v kavárně s kamarádkou.