Je to tady, přichází jaro a s ním i první sluneční paprsky. Vaše pleť po zimě vypadá unaveně, je vysušená a chybí ji dostatek živin. Nemluvě o tom, že trpí silnou dehydratací, jelikož zimní období vysušuje všechny typy pleti, i ty mastnější. Co s tím? Tak přesně na tuto otázku vám odpovíme.



Peeling

Krokem číslo jedna by měl být pořádný a hlavně pravidelný peeling. Pokožku pleti je potřeba očistit od odumřelých částeček kůže, a tím ji zároveň připravit na další postup. Peeling by se měl provádět 2-3x týdně, ne však častěji, pokožce by to spíše uškodilo a vysušilo ji to. Takže jak se říká „všeho s mírou“.

Recept na domácí peeling

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 – 1 ½ polévkové lžíce třtinového cukru

Tyto ingredience smíchejte a udělejte kašičku, kterou následně vmasírujte do obličeje krouživými pohyby. Masírujte minimálně 5 minut, uvidíte, že výsledek bude stát za to. Jakmile si opláchnete obličej a utřete do ručníku, ucítíte, jak je vaše pokožka krásně jemná.

Peeling obličeje

Hydratace

A to jak zevnitř, tak zvenku. Zde platí celoživotní pravidlo pitného režimu. Po zimě by se měl příjem tekutin v podobě neperlivé vody, či čaje, zvýšit.

Protože slunce o sobě dává znát čím dál více, je zapotřebí zařadit do vaší kosmetiky denní krémy s UV filtrem, které jsou pro suchou až dehydratovanou pokožku. Jinak by sluneční paprsky mohly kůži poškodit. Pleť si díky hydrataci obsažené v krému vytvoří bariéru.

A pokud má vaše pokožka sklony k pigmentovým skvrnám, měli byste začít používat ochranné opalovací krémy s vyšším faktorem, abyste tak zabránili tvorbě dalších nežádoucích skvrn.

Zdravá pleť

Pleťová séra

Pro toto období je vhodné začít pleť natírat vyživujícím sérem, a to vždy pod váš denní krém. To dodá pleti rychle vše, co potřebuje. Séra obsahují peptidy, antioxidanty, kyselinu hyaluronovou, vitamíny a rozjasňující složky. Sérum lze používat celoročně, nebo pouze jako krátkodobější intenzivní kůru.

Zde pozor, jsou denní a noční séra. Noční například obsahují retinol, který se nesnese se slunečním zářením.

Péče o zbytek těla

Vysušená a unavená je nejen vaše pleť, ale i kůže na zbytku vašeho těla. Proto nezanedbejte na úkor větší starosti o pleť zbytek těla. Doporučujeme se po každé koupeli či sprše osušit osuškou a natřít se tělovým mlékem. Vaše kůže to jistě ocení a na oplátku bude krásně jemná a hebká.