Určitě každý zná hledání nové matrace. Můžete vybírat hodiny, dny i týdny, než najdete tu pravou velikost, výšku, měkkost a cenu. Pokud jste už konečně našli tu pravou (matraci), připravte pro ni doma menší přivítání s novým chráničem a prostěradlem.

Říkáte si, že chránič matrace nepotřebujete? Možná máte pravdu, nutností to není, ale jestli chcete, aby zůstala jako nová, čistá, svěží a neopotřebovaná, můžete šáhnout právě po chrániči.

Tento „povlak“ nebo spíše přehoz, který se připevní na vrchní část matrace, je účinným ochranným mechanismem proti tekutinám i mikrobům.Matracový chránič

A teď ruku vzhůru všichni, kteří alespoň jednou v posteli jedli jídlo, pili pití nebo dělali další činnosti, které se tam normálně neprovozují. Tipujeme, že alespoň jednou jste „zahřešili“, že? Návyky v posteli jsou u každého velice různé a ovlivňuje to mnoho faktorů. Někteří mají to štěstí a mohou usínat ve vlastní ložnici na velké posteli. Pokud však patříte k těm, kteří jsou odkázaní spát na rozkládací pohovce, nebo jen trávíte ve své posteli více času, dalo by se říci, že chránič matrace je pro vás skoro nutností.

A proč ho doma mít? Chrání matraci před potem, močí, bakteriemi, roztoči, rozlitými tekutinami a znečištěním jiného původu. Možná vám připadá absurdní, že zrovna ve vaší posteli se prochází nějaký jiný organismus kromě vás a vašeho domácího mazlíka, ale světe div se, v matraci se může schovávat až kilogram či dva roztočů a šupinek lidské kůže, kterými se živí. Roztoči (viz obrázek níže) jsou velmi významným alergenem, dokonce tak významným jako například pyl. Velmi se tedy doporučuje pravidelná výměna matrace maximálně do 7 let užívání, pravidelně větrat, neboť roztoči nemají rádi sucho, a pořídit si již zmíněný chránič matrace.

Chránič je vhodný pro děti i dospělé a jeho materiál si zamilujete. Kombinuje v sobě bavlnu, polyester a PVC, které je na spodní straně. Vrchní díl je velice příjemný na dotek a kompletně celý chránič je antialergický.

Nemusíte se obávat ani instalace na matraci, zvládnete to i sami. Pomocí gumových poutek jednoduše povlak uchytíte a je hotovo! Kromě matracových chráničů existují také ochranná prostěradla, která obepnou celou matraci po jejím obvodu. Díky přesnému střihu nebude na rozdíl od chrániče nikde nic „vyčuhovat“. Navíc oba dva typy můžete prát v pračce na 90°.

Chraňte zdraví své i svých blízkých, máme přece jenom jedno.