Rozhodli jste se na poslední chvíli, že půjdete s kamarády na maškarní ples, ale nemáte možnost si vypůjčit kostým ani čas si jej ušít? Nevadí! Máme pro vás 3 tipy na rychlé kostýmy nejen na Halloween. A vystačíte si s naprosto obyčejnými věcmi, které najdete doma, třeba s prostěradlem. 



Kostým ducha z prostěradla

Taková klasika, která nikdy neomrzí. Nejjednodušší a nejrychlejší způsob, jak vyrobit kostým ducha z prostěradla, je vystříhnout díry na oči a prostěradlo si přehodit přes hlavu. Pod ním můžete mít bílé či černé oblečení a celý efekt umocnit černě namalovanými oči.

Může se ale stát, že vám bude prostěradlo po hlavě cestovat, klouzat a bude překážet (třeba při pití a jedení). Pokud netrváte na zahalené tváři a chcete zvolit více praktický kostým, doporučujeme vystříhnout díru na celou hlavu a obličej si pomalovat speciální bílou barvou na tělo. A aby nevypadal kostým jako bílé pončo, můžete si rychle ušít rukávy. Nemusí to být žádná precizní práce, zvládne to i úplný začátečník. Nezapomeňte, že čím vyšší jste, tím větší prostěradlo byste měli volit.

Kostým ducha

Antické oblečení z prostěradla alá řecká bohyně

Kromě kostýmu ducha z prostěradla snadno vyrobíte i římskou tógu či antické oblečení. Během chvíle se tak můžete proměnit v řeckou bohyni či boha. Celý kostým můžete doladit zlatými šperky, páskem a páskovými sandálky.

Návodů, jak vyrobit řecký kostým bohyně z prostěradla je nespočet, stačí vyzkoušet a najít ten nejvhodnější pro vás.

Vždy doporučujeme pod kostým nosit minimálně spodní prádlo. Co kdyby se náhodou prostěradlo uvolnilo :-).

Bílá paní z českých luhů a hájů

Pokud nemáte doma dlouhé bílé šaty, prostěradlo to opět jistí :-). Na ruce si můžete připevnit dlouhé nastříhané kusy látky (případně krepový papír, starou záclonu) a zapomenout nesmíte na špičatý klobouk. Ten vyrobíte snadno z tvrdého papíru. Klobouk k hlavě připevněte pomocí gumičky nebo pinetek. Doladit jej můžete opět „třásněmi“ vyčuhujícími ze špice klobouku.

Bílá paní spadá pod duchy, proto nezapomeňte na světlý, nezdravě vypadající obličej a rty. Toho docílíte speciálními barvami na obličej, nebo světlým až bílým make-upem či pudrem.