Chcete být dlouho mladí, veselí, odpočatí, plní energie a elánu? Spěte. A pořádně. Ne jen pár hodin, ale dopřejte si dlouhý a nerušený spánek každý den. Vaše tělo se bude důkladně regenerovat a tím si udržovat zdraví a mladistvost. Vedle správného vybavení ložnice, v ideálním případně podle Feng Shui, je vhodné se věnovat i dalším věcem, které vás uvedou do hlubokého a kvalitního spánku. Které to jsou?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

  1. Ložnici před spaním důkladně vyvětrejte a nažeňte dovnitř čerstvý vzduch a tím i pozitivní energii. Rychleji usnete, protože tělo se před usnutím musí schladit na určitý stupeň. V ložnici proto v ideálním případě ani příliš netopte. V místnosti, kde spíte, by měla být teplota nejlépe mezi 18 a 20 stupni.                                                                                            
  2. Využívejte ložnici pouze k odpočinku, spánku a sexu. O to více se do ložnice budete těšit a bude místem jen příjemných chvil.  
      
  3. Snažte se usínat a vstávat v přibližně stejnou dobu. Vaše tělo si tak zvykne na určitý rytmus a vám se pak bude o to lépe usínat i vstávat.                                              
  4. V ložnici mějte co možná nejméně světla. Zapínejte pouze tlumená světla, která vás příjemně ukonejší a uklidní. Nic vám tak nebude připomínat den a vy se tak budete moci ponořit do kvalitního a hlubokého spánku. Vyzkoušet můžete také blackout látky (neboli také zatemňovací látky) a ušít z nich pěkné závěsy.                                                                                                                           

    Zatemňovací látkaZatemňovací látkaZatemňovací látkaZatemňovací látka

    Zatemňovací látky najdete zde                                                                                                                                                                                            
  5. Rovněž dbejte na pohodlnou matraci a polštář. Materiál přikrývek a povlečení by měl být příjemný na dotek a zkrátka takový, abyste se v něm cítili opravdu dobře.
                                       
  6. Jděte spát s úsměvem na rtech. Pozitivní naladění těsně před spaním se odrazí v průběhu celého dalšího dne. Myslete proto před spaním pozitivně a nikdy si neříkejte „Dnes zase neusnu“!  
           
  7. Mějte u postele papír a tužku a v případě, že vás před spaním napadne nějaká spásná myšlenka, hned si ji napište. Tak budete moci usnout s klidným pocit, že se k nápadu zase ráno vrátíte a nezapomenete na něj.          
                                                                                                    
  8. Pusťte si před spaním příjemnou hudbu, vezměte do ruky knihu s pozitivním dějem nebo si pusťte nějakou hezkou pohádku.  
                                                                                                
  9. Povídejte si s partnerem o příjemných věcech. Například kam byste chtěli jet na dovolenou, co máte rádi a co se vám líbí.        
                                                                                             
  10. Sportujte nebo si během dne dopřávejte delší procházky. Udržujte se v kondici a celý den pouze neseďte. Pamatujte, ti, co nemají skoro žádný pohyb a ještě mají nadváhu, mají ten nejhorší spánek.